Országos zenei játék Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából

A Hírös Agóra Nonprofit Kft. KODÁLY NYOMÁBAN címmel a Kodály-év alkalmából országos játékot hirdet. Kiemelt szakmai partner a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár.

Együttműködő partnerek az Informatikai és Könyvtári Szövetség, a Magyar Népművelők Egyesülete, az NMI Művelődési Intézet Közhasznú Kft., a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zenepedagógiai Intézete.

Támogató: NKA Nemzeti Kulturális Alap

A program fővédnöke: Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, NKA elnök

Védnök: Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere

A játék résztvevői lehetnek:

egyéni játékosok

5 fős csoportok, amelynek tagjai között 2 fő 18 éven felüli résztvevő és 3 fő 18 év alatti személy

A játék menete:

Regisztráció kezdete: október 2.

Regisztráció helye: kodaly.kjmk.hu

1. forduló: 2017. október 2-24.

„Maga nem ismeri a zeneirodalmat. Jövő szerdáig, kérem, ismerje meg!” 

Kodály Zoltán életével és munkásságával kapcsolatos fejtörők megfejtése és beküldése online felületen 2017. október 24. 24.00 óráig.

2. forduló: 2017. október 24 – november 14.

„Zene nélkül nincs teljes ember”

Kodály Zoltán által gyűjtött népdalok keresése, majd egynek a dallamára, megadott téma alapján új szöveg alkotása, illetve az eredeti szövegre új dallam szerzése a feladat.  A kiválasztott népdalt és az átdolgozott változatát a csapatoknak el kell énekelniük, az előadásukról készült videofelvétel You Tube linkjét pedig fel kell tölteniük a vetélkedő internetes felületére 2017. november 14. 24.00 óráig.

3. forduló: 2017. november 14-28.

„Csonka ember az, és üres az élete – bármily gazdag külsőleg -, ha nincs érzéke a művészetekhez.”

Illusztráció készítése Kodály Zoltán egy szabadon választott gyermekkari művéhez vagy rövid koreográfia alkotása a Galántai táncok vagy a Marosszéki táncok egy-egy részletére. Az alkotásról készített képet illetve az előadásukról készült videofelvétel You Tube linkjét pedig fel kell tölteniük a vetélkedő internetes felületére 2017. november 28. 24.00 óráig.

Díjkiosztó ünnepség: 2017. december 15. Kecskemét Messzi István Sportcsarnok

Értékelés:

Az egyes fordulók valamint az összesített verseny legeredményesebb játékosai meghívást kapnak Kodály városába egy hétvégére, és részt vehetnek azon a nagyszabású ünnepi hangversenyen, amelyre a zeneszerző születésének évfordulója alkalmából kerül sor a szülővárosban.