Ebben az évben is április 11-én megrendezésre került – immár 14. alkalommal – a Nyitnikék népzenei találkozó a helybeli Aranyvessző népdalkör szervezésében. A találkozóra 11 népdalkör és citerazenekar érkezett a megye területéről.

A Költészet napját méltóbban nem is lehetett volna megünnepelni, hiszen a zene és a vers, a dal összetartoznak. Ebből az alkalomból Nyemcsok Jánosnétól hallhattunk egy gyönyörű József Attila verset.

IMG_0015Fotó: Murvai Ágnes

A csoportokat Nagy Attiláné alpolgármester asszony köszöntötte. A találkozót polgármesterünk Nyemcsok János nyitotta meg, és örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívást.

A vendéglátó népdalkör műsorával kezdődött a délelőtt. Hallottunk Békés megyei gyűjtésű szerelmes népdalokat, kalocsai népdalokat, Hortobágyi népdalokat valamint Rábaközi katonadalokat is.

IMG_0030Fotó: Murvai Ágnes

A Gondozási Központ Tánckarának előadása színesítette a műsort, mely a csoportok bemutatkozása után közös énekléssel és az emléklapok átadásával zárult. A nap azonban itt még nem ért végett, következett az igazi vigadalom ebéd előtt és után is.

IMG_0041
Fotó: Murvai Ágnes

Így ért véget egy nagyszerű találkozó. Kívánom, hogy sok ilyen legyen még az elkövetkező években.

Szélné Baki Etelka

A képekből készült galéria megtekinthető:

Az eseményről készült videót hamarosan közzétesszük a SzénásTV youtube csatornán!