“Férfinak lenni felelősség és csodálatos feladat.”

Marie Clarence
A Gondozási Központ hagyományaihoz híven immár 7. alkalommal rendezte meg a férfinapot. A nemzetközi férfinapot először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, az ENSZ támogatásával. Május 19-ét, hivatalosan is a nemzetközi férfinapnak nyilvánították.

IMG_0001

Fotó: Pekár Áron

A férfinap alkalom arra, hogy megünnepeljük a férfiak által elért eredményeket, elismerjük az áldozatot, melyet minden nap vállalnak a munkahelyükön, mint férj és apa helyt állnak családjukban. Törődnek és odafigyelnek a barátaikra, részt vállalnak szűkebb közösségük és nemzetüket terhelő gondokból. A nemzetközi férfinap ezért lehetőséget teremt arra, hogy a jóakaratú emberek a világ minden pontján elismerjék és ünnepeljék a hozzájuk tartozó férfiakat. A férfiakat Nagy Attiláné igazgatóasszony köszöntette, majd az asszony kórus Dr. Ugró Éva képviselőasszony vezényletével, egy nótával kedveskedett a jelenlévőknek.

IMG_0204

Fotó: Pekár Áron

A nagyszénási fantázia aerobik csoport műsora után a Gondozási Központ Orchidea tánccsoportja valamint táncos kedvű nyugdíjasok szórakoztatták a vendégeket.