Tisztelt Nagyszénási Lakosok!

A jelenleg érvényben lévő járványügyi helyzettel kapcsolatban tájékoztatom Önöket, hogy a lakosságot érintő önkormányzati intézkedések hiteles forrása Nagyszénás nagyközség honlapja, illetve hivatalos közösségi oldala. Kérek mindenkit, hogy ezeken tájékozódjon!
Tájékoztatom a lakosságot, hogy az eddigi intézkedések a következőek:
-Iskolai étkeztetés a „KRÉTA” honlapján közzétett módon igénybe vehető. Az étkezés biztosítása folyamatos, helyben fogyasztás és elviteli lehetőség is adott.
-Egészségügyi alapellátás területén 03.16-án hétfőtől: 7.30-tól 11-ig a rendelőben várakozók létszámát polgárőr koordinálja. A recept íratás rendszere a következőképpen módosul: a gyógyszerigényt írásban, név, lakcím, születési idő feltüntetésével a rendelők előterében elhelyezett tárolókba kell leadni. Ez alapján elektronikus recept kerül kiállításra. A felírt gyógyszerek a délutáni óráktól kiválthatóak.
Orvosi rendelés csak időpont egyeztetés alapján történik. (kivétel: súlyos, életveszélyes eset)
-Az önkormányzati fenntartású intézményekre (óvoda, bölcsőde, idős ellátás) vonatkozó információk az adott intézmények vezetőinek tájékoztatása alapján történik. Az érintettek az intézmények vezetőitől kapnak tájékoztatást az adott ellátási területre vonatkozóan.
A lakosság naprakész tájékoztatása a fent jelzett felületeken folyamatosan elérhető lesz.

Tisztelettel: Nyemcsok János polgármester