TISZTELT NAGYSZÉNÁSI LAKOSOK ÉS KÖZÜLETI PARTNEREK!

Az FBH-NP Nonprofit KFT, mint a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatója ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot és Közületeket, hogy próba jelleggel elindítja a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszert, annak érdekében, hogy a háztartásokban képződött hulladék mennyisége minél magasabb arányban hasznosuljon, csökkentve ezzel a lerakóba kerülő hulladékmennyiséget. A szolgáltatás nem jelent további költséget az ügyfelek számára.

Az eddig megszokott módszerrel (1 kukás rendszer) a hulladékgyűjtő edényzetekbe kevert települési hulladék került gyűjtésre, az új rendszerben, ezen hulladékot a továbbiakban 2 felé szükséges gyűjteni. Ennek érdekében a szolgáltató átlátszó zsákos gyűjtést indít, melybe a szelektív hulladék gyűjthető.

A próba időszak alatt kérjük a Tisztelt Lakosságot és Közületeket, hogy átlátszó zsákban helyezzék ki a szelektív hulladékot.

Az elkülönített gyűjtés kezdő időpontja: 2016. május 17., ezt követően kéthetente indít külön hulladékgyűjtő gépjárművet a szolgáltató azon napokon, amelyen a hagyományos edényzet ürítése (Kedd) is történik Nagyszénás közigazgatási területén. Természetesen emellett a vegyes hulladék gyűjtése a jelenleg is használt edényzetben történik, ezen edényzetbe a továbbiakban szelektív hulladék nem keverhető.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretein belül lehetőség van korlátlan mennyiségű szelektív hulladék díjmentes elszállítatására az alábbi feltételek mellett:

A szelektív hulladékot, a megszokott ürítési napon (reggel 6 órától az ürítés időpontjáig) a hagyományos hulladékgyűjtő edényzettől láthatóan elkülönítve kérjük kihelyezni, papír, karton hulladék esetében lapra hajtogatva, összekötözve, vagy egyéb szelektív hulladék esetében átlátszó zsákban, hogy az ürítést végző gépjármű személyzete meg tudja állapítani, hogy az valóban szelektív hulladékot tartalmaz. Amennyiben a zsák települési szilárd hulladékot is tartalmaz, a hulladék nem kerül a szelektív gyűjtés keretében elszállításra, ennek tényéről az ingatlantulajdonos írásbeli tájékoztatást kap.

A szelektív hulladékgyűjtő zsákba az alábbi hulladékok kerülhetnek:

  • műanyag (PET palack, tejfölös, műanyag zacskó, reklám táska, mosószeres,mosogatószeres, kozmetikai szeres flakonok (tusfürdős, samponos), tejfölös-, joghurtos-, vajas, stb. dobozok, tejes-, gyümölcslés, stb. Tetra Pack dobozok (italos karton), csomagolófólia, fólia, műanyag szék, műanyag eszközök, műanyag játékok, hungarocell)
  • papír (újságpapír, szórólap, füzetek, könyvek, irodai papírhulladék, csomagolópapír, hullámpapír, kartondoboz),
  • fém(alumíniumos sörös, üdítős doboz, alufólia, fém konzerves doboz, háztartási fémhulladékok (pl. evőeszközök, kotyogós kávéfőző, fém főzőedény)

 

Kérjük a fehér- és színes üveget lehetőség szerint a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken helyezzék el.