A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés havi 2 alkalommal (kéthetente keddi napokon) elérhető az ingatlanhasználók számára. A társasházi övezetben a szelektív gyűjtés a szelektív szigeteken valósul meg a szükséges járatgyakoriság mellett.

A szelektív edénybe papír, műanyag és fém csomagolási hulladék együttesen helyezhető el:

Papír csomagolási hulladék: papír, karton, italos doboz, papír alapú kiadványok és csomagolóanyagok

Ami nem kerülhet bele:

  • zsíros, szennyezett papírok, műanyagborító
  • használt egészségügyi papírok
  • indigó, faxpapírok
  • egyéb szennyeződéseket tartalmazó papírok (pl. olajos, zsíros, oldószeres)
  • használt papír zsebkendő, szalvéta

–    nejlon fólia, ragasztószalag (dobozok lezárásához használt)

Műanyag csomagolási hulladék: ásványvizes és üdítős PET palack, műanyag fólia, italos és vegyszeres műanyag flakonok, műanyag zacskók és fóliák, tejfölös és joghurtos poharak, PP és HDPE jelzésű kozmetikai szeres flakonok. A poharak, flakonok és palackok KIMOSVA, LAPOSRA TAPOSVA 

Ami nem kerülhet bele:

  • OLAJOS, ZSÍROS flakonok,
  • műanyag játékok
  • videó- és magnókazetta
  • CD/DVD lemezek

Fém csomagolási hulladékok: fém alapú eszközök, alumínium italos dobozok, konzerves dobozok, KIMOSVA, LAPOSRA TAPOSVA, alufólia, fém zárókupak

Ami nem kerülhet bele:

  • vegyszeres, OLAJOS, ZSÍROS fémdobozok,
  • nem csomagolási eredetű fémhulladék
  • háztartási berendezések
  • festékkel vagy egyéb vegyszerrel szennyezett fémdobozok

 

 

Az üveg hulladék gyűjtésére hulladékgyűjtő szigetek szolgálnak, az üveg csomagolási hulladékot mindenkinek oda kell vinnie, a kiosztott szelektíves hulladékgyűjtő edénybe nem helyezhetőek el.

 

 

 

  A szelektív hulladékgyűjtési napok megegyeznek a vegyes hulladék gyűjtési napjaival. A szelektív gyűjtőedények teljes körű kiosztásáig kérjük a Tisztelt Ingatlanhasználókat, hogy áttetsző zsákba helyezzék ki (max. 240 liter) a vegyes hulladéktól elkülönített szelektív hulladékukat. A papír csomagolási hulladékot összehajtogatva, a műanyag- és fém csomagolási hulladékot légmentesen összepréselve kérjük elhelyezni.

Szelektív hulladékgyűjtési időpontok 2017. év

November 14. (Kedd)

November 28. (Kedd)

December 12. (Kedd)

December 26. (kedd)

Kérjük a Tisztelt Ügyfeleinket, hogy ennek megfelelően a szelektív hulladékgyűjtő edényt – átmeneti időszakban áttetsző zsákotreggel 6:00-ra az ingatlan elé kihelyezni szíveskedjenek a megfelelő szállítási napokon.

TÁJÉKOZTATÓ ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉSRŐL ÉS GYŰJTÉSI IDŐPONTOKRÓL

A zöldhulladék gyűjtése havonta 1 alkalommal elérhető az ingatlanhasználók számára.  Lakóingatlanonként legfeljebb 240 liter űrmértékű áttetsző zsákba, illetve gally, nyesedék esetén kötegelve (0,25 m3) szíveskedjenek kihelyezni. Zöldhulladékok közé különösen a fűfélék, falevelek, fás és lágyszárú kerti növények és azok részei, gallyak, ágak sorolhatók.

Zöldhulladék gyűjtési időpontok 2017. év

November 7. (Kedd)

December 5. (Kedd)

A zöldhulladék gyűjtési napok megegyeznek a vegyes hulladék gyűjtési napjaival, ezáltal kérjük az ügyfeleket, hogy az áttetsző zsákokat a kommunális edénnyel együtt a megfelelő szállítási napokon helyezzék ki.

Kérjük a Tisztelt Ügyfeleinket, hogy ennek megfelelően a zöldhulladékos zsákokat reggel 6:00-ra az ingatlan elé kihelyezni szíveskedjen a megfelelő szállítási napokon.

Zöldhulladék gyűjtésére alkalmas áttetsző zsákok ügyfélszolgálati irodáinkban is (5900 Orosháza, Fürdő u. 5. Tel: 68/512-460 és az 5900 Orosháza, Könd u. 47-49. Tel: 68/898-076) megvásárolhatók ügyfélfogadási időben.

A Gyűjtési időpontokkal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk.

Tisztelettel:

A DAREH Bázis Zrt. –vel közreműködve:    Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.